top of page
גבינות עיזים אורגניות
יוגורט | ביכוריםגבינת צאן בכיכר מלבנית. טעמה משתנה עם הבשלתה. טעמה עדין. מתאימה לפריסה. | לבנהגבינה בסגנון ים תיכוני, טעמה חמצמץ ומרקמה סמיך ועשיר. מומלץ להגיש עם שמן זית ,עשבים טריים או זעתר ולאפה או פיתה |
---|---|---|
סנט מורגבינה בסגנון צרפתי, מרקמה תלוי בזמן ההבשלה. ניתן לקנות סנט מור צעירה בעלת מרקם קשיח וטעים עדין או שניתן לקנות סנט מור בשלה בעלת מרקם רך עד נוזלי וטעמיים עזיים חזקים. גבינה אשר מאוד מתאימה לערב גבינות וניתן גם להשתמשש בה בסלטים, אפייה, מרקים ועוד | פטהגבינה טרייה, בעלת ארומה חלבית וטעם עז ומלוח. מרקמה גמיש אך היא מתפרורת בקלות. אם רוצים פטה פחות מלוחה יש להשרות אותה במים עד לקבלת המליחות הרצויה. עם הזמן הגבינה מתקשה. מתאימה למאפים מלוחים, סלטים ומרקים. באירוח גבינות מומלץ להגיש עם קוביות אבטיח | גלילגבינה בצורת גליל באורך של כ 10 סנטימטר וקוטר של כ 4 סנטימטר, במשקל בין 300-500 גרם. טעמה עדין. תהליך ההגבנה המיוחד הוא זה שמקנה לגבינה את טעמה המיוחד. הגבינה נפרסת לפרוסות יפות במיוחד כך שמתאימה מאוד לאירוח |
קממבר עטופה בעלי גפןגבינה חצי קשה בעלת טעם עדין, מצופה בעובש לבן ובעלי גפן המעניקים ארומה נוספת ומעט חמצמצה ומייפים את הגבינה. ניתן לקנות את הגבינה בשלה מאוד ובעלת טעם עז ומרקם רך עד נוזלי או פחות בשלה, בעלת מרקם קשה יותר ונוח לפריסה לאירוח ובטעם עדין יותר. ככל שהזמן חולף הגבינה הרכה יותר תהפוך ליותר נוזלית וטעמה הופך דומיננטי ואילו הגבינה הקשה תתקשה עם הזמן. לשמור את הגבינה בקירור. להוציא את הגבינה מהמקרר כמה שעות לפני ההגשה | דפנהגבינה מחלב צאן בכיכר עטופה בעלי דפנה וגרגירי פלפל המעניקים לגבינה את טעמם המיוחד, עלי הדפנה משמשים גם כחומר משמר טבעי המסייע לשמור על הגבינה. זמן הבשלה שלושה חודשים ומעל, טעמה מיוחד ומאוד ארומטי. גבינת הדגל של החווה | צפתיתגבינה ישראלית מחלב צאן שילוב של רכות עם מרקם נמוח ומליחות עדינה |
אפקגבינת צאן, כיכר עגולה, טעם ייחודי המזכיר את האמנטל. אהובה ומומלצת כתוספת לכל ארוחה | קצ'וטהגבינה מחלב צאן. בצורת כיכר עגולה קטנה וגבוהה. בשני הקצוות שלה גרגירי פלפל שלמים המקשטים ומעניקים טעם וארומה ייחודית לגבינה. מבנה הגבוה מעניק עסיסיות מיוחדת לגבינה |
bottom of page